• koe en jij

Familiebedrijf met openheid

Ons melkveebedrijf is al generaties in bezit van de familie Langereis. In 1986 verplaatsten we ons  bedrijf van Noord-Holland naar Groningen. In 2008 namen wij, Adrian en Annely, het bedrijf over van Adrian zijn ouders. Met het uitzicht op Ten Boer en de stad Groningen op slechts 10 kilometer afstand, zijn we ons goed bewust van het leven en werken op het platteland dichtbij een stedelijk gebied. Juist daarom hebben we met het openstellen van ons bedrijf invulling gegeven aan het boeren dichtbij de maatschappij. Wij willen ons werk als melkveehouders graag uitbreiden met het overbrengen van de beleving op de boerderij.

Nieuwe stal in 2011
Onze nieuwe stal is in 2011 gebouwd en de 200 koeien hebben het in deze open stal prima naar hun zin. Doordat de stal geen muren heeft lijkt het net of de koeien buiten lopen onder een groot afdak. Koeien houden van frisse lucht en openheid. Zo staat de stal ook symbool voor de openheid die wij als melkveehouders hebben. Wij nodigen iedereen uit om een kijkje te nemen op ons veebedrijf om te ontdekken hoe leuk koeien zijn en met hoeveel toewijding zij en wij hoogwaardig voedsel produceren. In de zomer weiden we de koeien omdat het lekker voor ze is en heel gezond. 
 


Samen werken

We werken niet alleen met ons gezin op het bedrijf, we hebben ook twee parttime medewerkers. Zo kunnen we ook bestuurswerk doen, want dat hoort ook bij het runnen van een melkveebedrijf. En omdat koeien melken 2 keer per dag, 7 dagen per week terugkomt is het ook prettig wanneer één van onze medewerkers de taken kan overnemen. We hebben tenslotte ook nog 4 kinderen waar we regelmatig en graag aandacht aan besteden.