• koe en jij

Zelf aan de slag!

 

Workshop Koeien melken

Melk, yoghurt en kaas; producten die we allemaal regelmatig eten/drinken.

Een belangrijk ingrediënt van deze producten is uiteraard koemelk. Maar waar komt deze melk vandaan?

Gedurende deze workshop gaat u leren koeien melken. Eerst zullen we een korte rondleiding geven over ons bedrijf, daarna steken we daadwerkelijk de handen uit de mouwen. En leren we daadwerkelijk koeien melken en alles wat daarbij komt kijken.

Deze workshop start om 16.00 uur. Na het melken krijgt u een melkdiploma mee naar huis.

De kosten voor deze workshop zijn € 12,50 per persoon met een minimum van
€ 75,-Tijdsduur: 2.30  uur
Prijsindicatie: € 12,50 

 

Rondleidingen

Steeds minder mensen weten hoe voedsel geproduceerd wordt en hoe de dieren gehouden worden op een modern melkveehouderijbedrijf. Op ons bedrijf kun je dat allemaal komen bekijken. Een leuke beleving voor uw bedrijf, uw vereniging of uw familie. Tijdens een uitgebreide rondleiding van ongeveer 1,5 uur maken we de inhoud en uitvoering van de rondleiding geschikt voor elke doelgroep. We stellen de koeien voor en vertellen wat er allemaal bij komt kijken om gezonde en voedzame melk te produceren. Melk waar ontelbaar veel meer mee kan dan kaas, yoghurt en vla van maken. Ook kunt u natuurlijk al uw vragen en opmerkingen bij ons kwijt. Na de rondleiding kunt u nog lekker even bijkomen onder het genot van een kopje koffie en iets lekkers, of natuurlijk een lekker bekertje verse melk.
Is dit iets voor u? Reserveer dan bij Koe en Jij.
De kosten voor deze rondleiding bedragen € 5,- per persoon met een minimum van 10 personen.

Bent u nieuwsgierig naar ons bedrijf, wilt u meer weten over de moderne melkveehouderij of wilt u gewoon even een kalfje aaien of een koe diep in de ogen kijken? Dat kan, meld u nu aan via info@koe-en-jij.nl en geef daarin aan met hoeveel personen u wilt komen en of u 's morgens of 's middags wilt komen.

Tijdsduur: 1,5 uur
Prijsindicatie: € 5,-

 

Unieke wandeling door het Groninger landschap

Een heerlijke onderbreking van uw vergadering! Dat kan met met een unieke ontspannende wandeling dwars door de weilanden. Waar u in de eerste vier kilometer ongestoord kunt genieten van wat de Groninger natuur u te bieden heeft. Een wegschietende ree, een diversiteit aan nestelende weidevogels, hazen enz. van alles kunt u tegenkomen Ook komt u door het karakteristieke dorpje Woltersum met zijn mooie nog werkende houtzaagmolen de Fram. Kortom: laat u verassen. In overleg is het mogelijk een gevulde picknickmand mee te nemen.

Tijdsduur: 2 uur
Prijsindicatie: € 3,- p.p.